Lubricant Depó Kft. Kenés- és szűréstechnikai webáruház

Lubricant Depó Kft. Kenés- és szűréstechnikai webáruház

+36 30 208 1113
Pénznemek : HUF
   
  
0
Keresztnév mező kitöltése kötelező!
Vezeték név mező kitöltése kötelező!
Nem szabványos e-mail cím!
Email cím mező kitöltése kötelező!
Az e-mail cím már foglalt!
Jelszó mező kitöltése kötelező!
Érvényes jelszót kell megadni!
6 vagy több karakter kell a jelszónak!
16 vagy kevesebb karaktert kell megadni!
A két jelszó mező tartalma nem egyezik.!
A vásárlási feltételek még nincsenek elfogadva!
Kérem az adatkezelési szabályainkat ismerje meg és fogadja el!
Ismeretlen hiba!
Sajnos valamelyik azonosító nem stimmel!
Nincs megerősítve a regisztrációja.
Az adminnak is meg kell erősítenie a regisztrációt!
Az adminisztrátor átmenetileg letiltotta a bejelentkezési lehetőségét!
Kedves Látogatónk!

A Lubricant Depó Kft. 2013-ban alakult magáncég. A nevéből is következik, hogy fő profilja a kenéstechnikához kapcsolódik. Ezen belül a közúti alkalmazásokhoz (kamionok, autóbuszok), mezőgazdasági és építőipari gépekhez, ipari üzemek hidraulikus rendszereihez, illetve a személygépjárművek üzemeltetéséhez szükséges nagy teljesítményű kenőanyagok és szűréstechnikai termékek forgalmazásával foglalkozunk.

Beszállító partnereinkként, a világ legkiválóbb gyártóit tudhatjuk magunk mögött. Cégünk mindenféle kenéstechnikai igényt ki tud elégíteni.

Fontosnak tartjuk, hogy a forgalmazott termékek mellé kimagasló szolgáltatást nyújtsunk. Szakmai támogatást adunk igény esetén személyesen a partnernél, illetve írásban

Az Ön rendelését a megrendelésétől számított 1 munkanapon belül előkészítjük és az Ön által választott szállítási módhoz tatozó szállítási határidővel teljesítjük.

Cégünk üzleti filozófiája a kenés-, szűrés- és hűtéstechnikai igények komplex kielégítése, az adott jármű, vagy gép illetve berendezés a gyártója által is jóváhagyott anyagokkal és felszerelésekkel működjön.

Webáruházunkban termékeket megrendelni nem tud. Árajánlat kérésre van lehetősége űrlap kitöltésével, e-mailben, telefonon vagy személyesen. Árajánlat elfogadása esetén a megrendelt termékeket postázzuk vagy személyesen átveheti a 3422 Bükkábrány Béke út 78/A címen.

Segítség kenőanygok kiválasztásában

Motorolajok kiválasztása

 

A megfelelő kenőolaj kiválasztásához ismerni kell a motorgyártó előírásait, valamint az olaj viszkozitási osztályba sorolását és teljesítmény szintjét. Ebben az összeállításban a napi gyakorlatban legtöbbet használt jelöléseket ismertetjük.


>Viszkozitási osztályok

A megfelelő olaj kiválasztásának megkönnyítésére a SAE osztályozási rendszert vezették be. Ismerünk 10W, 15W jelű úgynevezett téli olajokat, ahol a számok után szereplő W betű a tél szóra utal. A nyári olajokat betűjelzés nélküli számok jelölik, így 30, 40, 50 fokozatok léteznek ebben a kategóriában.
Nem minden jármű számára szükséges egész évben használható kenőolaj, elegendő ha egyfokozatú motorolajat használnak. A modern motorok már egész évben használható, többfokozatú motorolajat igényelnek. Ezeket az olajokat az SAE besorolás szám-betű kombinációkkal jelöli ( például 20W-40). Ennek megfelelően egy SAE 15W-40 jelű olaj melegben úgy viselkedik mint egy 40-es egyfokozatú, azonban hidegben is éppolyan jól használható, mint egy 15W jelű egyfokozatú, azaz egyesíti magában a téli és nyári olajok tulajdonságait.
motorolaj tájékoztató


>Teljesítményszintek

Az amerikai kőolaj intézet (API) két nagy csoportba sorolja a motorolajokat: benzinmotorokhoz, illetve dízelmotorokhoz használatosakra.
-A benzinmotorokhoz használt motorolajokat SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG,... betűkkel jelöli ahol az S a benzines üzemmódra utal, az utána álló betű pedig a teljesítményszintet jelöli.
- A dízelmotorokhoz használatos motorolajok teljesítményszint szerint besorolása C betűvel kezdődik, az utána álló betű jelzi a teljesítményszintet. A motorolajok több minősítéssel is rendelkezhetnek, pl. API SF/GC. Ez azt jelenti, hogy olyan benzinmotorokhoz való olajról van szó, amely SF teljesít¬mény besorolású, de erre az olajra elvegezték a dízel minősítő vizsgálatokat is. Ez utóbbi szerint az olaj GC besorolással rendelkezik. Ha API CC/SF jelölést látunk, akkor olyan dízel motorolajról van szó, amelyik benzines besorolással is rendelkezik.
motorolaj tájékoztató

 

Hajtóműolajok kiválasztása

 

A járművek sebességváltóiba, differenciálműveibe speciális hajtóműolajat kell használni. A megfelelő hajtóműolaj kiválasztásánál a gyártó utasításait kell betartani. A hajtóműolajok viszkozitási osztályok és teljesítményszintek szerint sorolhatók be.
>Viszkozitási osztályok

A hajtóműolajok viszkozitási osztályba sorolása az SAE szerint történik, így pl. az SAE 75W téli egyfokozatú, az SAE 140 nyári egyfokozatú olajat jelöl. míg a SAE 80W-90 jelölésű hajtóműolajok egész évben használható többfokozatú kenőolajok. Az alábbi ábra szemlélteti a különböző viszkozitású osztályok alkalmazhatóságát a környezeti hőmérséklet függvényében:
hajtomuolaj tájékoztató

>Teljesítményszintek

A hajtóműolajokat API besorolás szerint is osztályozhatjuk. Öt csoportot különböztetünk meg, nevezetesen: GL 1.....GL 5, amely egyre magasabb szintű védelmet nyújtó hajtóműolajat jelöl a kopás és berágódás szempontjából. A GL 5-ös nagy mennyiségű EP adalékoz tartalmaz, így olyan hajtóművek igénybevételi viszonyai között is jól alkalmazható, ahol hegymeneti, autópályán való haladási, vagy gyors fékezéskor fellépő terheléseknek kell megfelelnie.

 

Hidraulikaolajok osztályzása

 

A hidraulikus rendszerekben az olajoknak a következő feladatoknak kell megfelelniük:
»Energia- illetve nyomásátvitel
»Hidraulikus rendszer hűtése
»A rendszer egyes részeinek kenése
»Korrózióvédelem
A hidraulikaolajok viszkozitás szerinti besorolása az ISO viszkozitási osztályozás alapján történik. A hidraulikaolajokat az üzemi igénybevételükhöz iIgazodó összetételük és adalékolási szintjük alapján osztályozzák. A legelterjedtebb osztályozást az I50 6743 és a DIN 51524 szabványok tartalmazzák.
hidraulika tájékoztató

 

Kenőzsírok fizikai adatai

 


hidraulika tájékoztató